Molnár Borház

„Móri bor mindenkor”

130 hektár újtelepítésű szőlőterület a varázslatosan szép, festői környezetű, Vértes-hegység lábánál. Ez az értékes szőlőterület az alapkő, az erős alap, melyre bátran építhettük a móri borvidék egyik legnagyobb borászatát. Legnagyobb területen, Ezerjót, Királyleánykát és az 50-es években Móron, Bíró Károly által kifejlesztett, majd méltatlanul elfeledett Generosát telepítettük.

2012-ben épült meg korszerű borászatunk ahol a legmodernebb technológiákat alkalmazva, mégis a hagyományokat megőrizve készülnek minőségi reduktív boraink. Igyekszünk már a szőlő feldolgozásától kezdődően, a borvidék sajátosságait szem előtt tartani, mégis olyan, a mai borkultúrának megfelelő irányvonalat képviselni, ami bátran vállalható, és a borfogyasztó társadalom igényeit is maradéktalanul kielégíti. A feladat nem könnyű, de szeretjük a kihívásokat, az izgalmas évjáratokat, hiszünk a Móri Borvidék sokszínűségében, az összetartásban és a közös cél erejében. A borvidék borászataival összefogva, közösen dolgozunk azon, hogy a Móri Borvidék újra visszanyerje régi hírnevét. Feltett szándékunk, hogy a borvidék finom, igényes borait töltsük a fogyasztók poharába.

Jelenleg, tizenöt fajta bort, habzóbort és pezsgőt készítünk. Csendes boraink mellett előkelő helyet foglalnak el pezsgő, habzó és gyöngyöző boraink. Első „gyermekünk”, a Paulus Brut névre keresztelt nyers tankpezsgőnk 2015-ben az Országos Bormustrán a dobogó legfelső fokán végzett, így elnyerte az év csúcspezsgője díját.

MOLNÁR BORHÁZ KFT.
8060 Mór, Hársfa u. 11.
Tel.: +36 22 400 755
E-mail: info@molnarborhaz.hu
Web: www.molnarborhaz.hu
www.facebook.com/molnarbor

 

További termelők