Tekeresvölgyi Manufaktúra Nemesvámosról

Tekeresvölgyi

Történetünk 2008-ban kezdődött, mikor is nagylányunk, Zsófi után megérkezett kisfiunk, Marci.

Őt már mindenképpen szerettük volna friss, házi tejjel itatni, ezzel a szándékkal vettünk egyből két fejős tehenet.

Az eleinte még sportistállóként működő családi birtokunkon, Nemesvámoson a lovak, malacok, nyulak, kutyák és macskák mellett remek helyre találtak a tehenek is.

A lefejt tejmennyiséget próbáltuk különböző módon hasznosítani. Az első sajtjaink még nagyon kezdetleges technológiával, tudással készültek –főként azért, mert egyikőnk sem ezen a vonalon végezte tanulmányait -, majd belelendültünk a tejtermékek készítésébe, mely számos tanulmányi útnak (itthon és külföldön egyaránt), valamint technikai fejlesztésnek tudható be.

Sokat köszönhetünk Sándor Tamásnak (Bükki Sajt, Mónosbél), aki önzetlenül tanított és segített bennünket bármilyen felmerülő szakmai kérdésben.

Ma már 27 magyartarka tehenünk tejét (azaz kb. heti 2000 litert) dolgozzuk fel, nem minősített bio-gazdaságban.

Ős- illetve kistermelőként, családi közreműködéssel készülnek a Tekeresvölgyi Kézműves Tejtermékeink.

Kínálatunkban található a teheneink által biztosított friss házi tej, az ebből készült  friss- és érlelt  sajtok többféle ízesítésben (érlelt natur, vadontermő kakukkfüves, köményes, bazsalikomos füstölt, zöldpestos), a tartósítószer- és adalékanyagok nélkül előállított,  30% valódi gyümölcsöt tartalmazó epres, málnás  és  natúr joghurtok, füstölt, grillezhető savósajtok, fűszeres ordakrémek, krémsajtok, a savókaramell illetve a szintén adalékanyag nélküli, 100% tejszínből készülő házi vaj.

Sikerként könyveljük el, hogy termékeink már számos étteremben, gourmet boltban, valamint pincészetben megtalálhatóak környékünkön és a fővárosban egyaránt.

További termelők