Az Expóról

A Bakony Expo történetének „legédesebb” termelői vásárát szerveztük meg azzal, hogy 2022-ben a mézet helyeztük fókuszba. A IX. Bakony Expon ismét közelebb hoztuk a gazdálkodókat a vásárlókkal, miközben a figyelmet az egyik legfontosabb hungarikumunkra irányítottuk.

November 11-13. között három nap alatt 160 kiállítóval, több mint 20 kísérőprogrammal és megszámlálhatatlan igényes és ízletes portékával vártuk a látogatóinkat, akiknek köszönhetően idén is teltházzal zártuk az Bakony Expot!

KÖSZÖNJÜK!

2023-ban jubileumot ünnepelhetünk, így most azon dolgozunk, hogy a X. Bakony Expo még nagyobb lendülettel és még színvonalasabb programokkal és minőséggel térjen vissza.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

A természet íze – a vidék portékája

A IX. Bakony Expo – bakonyi ízek vására 2022. november 11-13. között várja látogatóit. A három napos termelői vásárnak idén a Veszprém Aréna  ad otthont. November 11-én pénteken 14-19 óra, november 12-én szombaton 9-19 óra, november 13-án vasárnap 9-18 óra között kínálják a helyi termelők, vásározók és kézművesek portékáikat. A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat, tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. Az Expo kínálatából természetesen nem hiányozhat kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.

A IX. Bakony Expo témája a méz

A környékre jellemző ízvilág, értékes receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálásra kerülnek. A rendezvény céljai közt szerepel a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül.

A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.

Környezetünkért és magunkért!

A Bakony Expo is letette voksát Földünk kímélése, óvása mellett. Mivel itt – látogatók, kiállítók, szervezők – egy nagy közösség vagyunk, kérünk Benneteket, hogy mindenki a maga erejével és lehetőségeivel, a saját viselkedésével járuljon hozzá ehhez a kezdeményezéshez, és tegyen életterünk védelméért!

Nekünk fontos, hogy a rendezvényt a „megint tettem valami jót” biztos gondolatával tudjuk elhagyni! Hisszük, hogy Nektek is, és bízunk abban, hogy az expón való tudatosságot a mindennapjaitokba is beépítitek majd!