Agnelia – Sál és ékszer

Egerszegi Ágnes vagyok. Gyöngyös életem kb. 4 éve kezdődött. A családból, gyerekkoromból hoztam a kézimunka, a kreativitás, a minőség, az igényes alkotás szeretetét: a nagymamám és édesanyám is állandóan kézimunkáztak, alkottak valamit. Kosztolányi így ír egyik versében: “Mostan színes tintákról álmodom.” Én sokszor színes gyöngyökről, textilekről és gyöngyök színéről álmodom, s ezt próbálom megvalósítani az ékszereimben is. Miután kiválasztom a megálmodott, elképzelt színt – legyen az egy gyöngygolyó, egy fényes selyemszatén szalag, egy sodrott selyemzsinór, egy ásványgyöngy, egy míves üveggyöngy vagy egy könnyű anyagú sál, vagy kendő, akkor már a kezem alá símulnak a különböző finom agyagok.

A gyöngygolyókat sokszor magam festem a megálmodott színekre, majd ásványgyöngyökkel, szépmívű üveggyöngyökkel, kerámiagyöngyökkel együtt alkotok meg belőlük egy-egy ékszert. A kézzel festett gyöngygolyók mellé többször társulnak színes selyemszatén szalagokkal bevont gyöngyök is. Ezeken kívül még színes sodrott, vagy szövött selyemzsinórból is csomózok nyakláncokat, de készítettem nyakéket már gyönyörűséges, finom anyagok összefonásával, akár gyöngyökkel diszítve, akár anélkül. S hogy ne maradjon ki:  igazán klasszikus, elegáns nyaklánc készült már csipkéből és finomszemű, ezüstszínű, vagy bronzszínű láncból – mintegy nagyanyáink korába röpítve bennünket. Nagy kedvenc az ékszersál is: ez egy finom anyagú sál, amely rafináltan ide-oda tekereg a nyakon s a végén a sállal harmonizáló gyöngyökkel kapcsolódik a két vége össze. Vagy egy ékszerkendő, amelyre csak egy különleges medál kerül, s amelyet lazán csak a nyakadba köthetsz…

Színes a világ – e színeket szeretném az ékszereimmel kifejezni, elmondani, amit érzek és gondolok a világról… Mert biztos vagyok benne, hogy nemcsak a természeti csodáknak és a tárgyaknak van színük: színe lehet egy találkozásnak, egy élethelyzetnek, egy beszélgetésnek és igen, színe lehet még a gondolatnak is.

A hangulatodhoz válaszd ki a színeidet, a színeidhez az ékszereidet!

 

 

Elérhetőség:

Tel: +36 30 9378 626

E-mail: agnelia.art@gmail.com

Meska: agnelia

Facebook:  https://www.facebook.com/Agnelia-Sál-és-ékszer-327049357456479/

 

 

További termelők