Bakonyvidéki Gombász Egyesület

Bakonyvidéki Gombász Egyesület

 Egyesületünk születése egy 2018-as gomba szakellenőri tanfolyamhoz kötődik. Hallgatókként itt fogalmazódott meg bennünk az ötlet, hogy ha már a gombagyűjtés, a gombák sokoldalú világának szeretete és csodálata összeterelte a csapatot, akkor maradjunk is együtt, és hivatalos keretek között tegyünk is ezekért a gyönyörű élőlényekért.

2019 tavaszán  megalakultunk, és célul tűztük ki a gombavilág minél szélesebb körben való megismertetését, és megszerettetését. Hiszünk abban, hogy az ismeretterjesztés révén tudunk tenni a környezetünk védelméért.A mai rohanó világban  hajlamosak vagyunk eltávolodni a természettől, ennek pedig egyenes következménye, hogy kevésbé vigyázzuk, és óvjuk a környezetünket.

A rendezvényeken, közösségi eseményeken való részvétellel, a gombavilág megismertetésével igyekszünk minél több embert közelebb hozni a természethez, az aktív, egészséges életmódhoz és nem utolsó sorban a gombák gasztronómiai értékének megismeréséhez. Készséggel, és külön örömmel veszünk részt akár iskolai, akár iskolán kívüli, gyerekeknek szervezett előadásokon., továbbá tervezzük alapfokú gombaismereti tanfolyamok, és gombásztúrák szervezését is.

Biztosak vagyunk abban, hogy a tévhitek eloszlatásával, a szakértő ismeretek terjesztésével, sokakat visszaterelhetünk a természet szeretetéhez és megóvásához!

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Tegyünk együtt az élhető környezetünkért!

 

Elérhetőségeink:

Facebook: Bakonyvidéki Gombász Egyesület-BAVIGE

bavige@bavige.hu

További termelők