Bandauer Sörműhely 

A Veszprém megyei Bándon, Magyarország legkisebb kézműves sörfőzdéjében, esszenciális mennyiségben készülnek különleges minőségű söreink. A sörfőzéshez kizárólag árpából készült malátákat, komlót, sörélesztőt és ivóvizet használunk. Söreink alapja a bakonyi karsztvíz, amelynek ásványos összetétele, keménysége kitűnő a felsőerjesztésű sörök elkészítéséhez. 
Felsőerjesztésű technológiánk nem igényel többszöri átfejtést, sok tartályt, nálunk nincsenek hosszú csővezeték rendszerek, így a berendezések tisztítása és fertőtlenítése során minimális a felhasznált vegyszerek mennyisége. A főzéshez nem használunk adalékanyagokat, pótanyagokat, hozzáadott enzimeket. Az árpamaláta alkotóelemét a keményítőt a maláta saját enzimkészlete alakítja cukorrá a cefrézés során. Az utóerjedés a palackban történik, amelynek során alakul ki a sör szénsavtartalma. A kész sörök, szűretlenül, pasztőrözés nélkül, helyes tárolási körülmények mellett 1 évnél tovább is eltarthatók. A főzőüstöt napenergiával megtermelt árammal fűtjük, továbbá a sörfőzés során visszamaradt melléktermékeket állati takarmányozásra hasznosítjuk. 

Filozófiánk: helyben, helyi sört kínálunk, nem szállítunk távoli településekre, nagyáruházak polcaira nem pályázunk! 

Elérhetőség:

8443 Bánd, Kossuth u. 2/b. 

Tel.: +36 70 382 8595 

E-mail: istvan.schafer@gmail.com 

Weboldal: www.bandauer.hu 

Facebook: Bandauer 

További termelők