Csalló Pálinka Balatonalmádi

Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben zöldmezős beruházásként építettük fel szeszfőzdénket, ahol 1999 óta foglalkozunk bérfőzéssel, illetve 2005 óta már saját márkás termékeket is palackozunk. Elkötelezett hívei vagyunk a hagyományos kisüsti rendszerű pálinkagyártásnak, de nem vetjük el a modern szerkezeti anyagok és saját fejlesztésű innovatív technológiák használatát! Meggyőződésünk, hogy ilyen „széles, talpas” ízvilágot csak ilyen módon lehet elővarázsolni csodálatos kis hazánk legjobb gyümölcstermőhelyein termett gyümölcsökből!

A pálinkagyártás már a gyümölcsfajták kiválasztásával kezdődik, illatosnak, zamatosnak kell lennie, hogy ezt a pálinkában is érezzük. A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezzük be. A kézzel válogatott, értett és egészséges friss gyümölcsöt azonnal feldolgozzuk, daráljuk, illetve magozzuk, majd a cefre erjesztését fajélesztők hozzáadásával, hűthető, keverővel ellátott tartályokban végezzük. A főzés fatüzeléssel, 460 literes vízköpenyes rézüstben történik. A kozmaolajok hatékonyabb kiszűrésére az országban először mi mélyhűtöttük a Szöllősy-féle szűrőt, ami egy ülepítő lapszűrő közvetlen az alszeszgyűjtő tartály előtt. A finomítást egy 160 literes, szintén fatüzelésű rézüstben végezzük, amin egy saját tervezésű erősítő feltét (deflegmátor) van. A szintén saját tervezésű „pálinkagőz illatoló berendezésünkkel” együtt használva nagyon élesen tudjuk elválasztani az előpárlatot, illetve magas alkoholtartalommal tudjuk a végterméket elvenni.

A fűtőanyagként használt fa, a visszaforgatott hűtővíz és az engedéllyel a természetbe visszajuttatott cefremoslék is bizonyítja elkötelezettségünket a zöld megoldások irányába.

Termékeinket a gasztronómiai élvezetek kedvelőinek szánjuk, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáinkat kis volumenben hozzuk forgalomba.

Szeszfőzdénkben van lehetőség bérfőzésre, vásárlásra és üzemlátogatással egybekötött kóstolóra is előzetes bejelentkezés alapján.

Elérhetőség:

Cím: 8200 Veszprém, Ady E. u. 71/b

Tel.: +36 30 958 1717

E-mail:csallo@csallo.hu

Web: www.csallo.hu

További termelők