15 éve sütjük a sepsiszéki kurtőskalácsot a vásárlók megelégedésére. Kürtőskalácsunk, melyet vaníliás, kókuszos, kakaós, fahéjas és diós ízesítéssel készítünk, védjegyoltalomalatt áll.

Hogyan csöppentünk be Pusztavámba? Sepsiszentgyörgyön születtünk, ott végeztük részben tanulmányainkat, ott szereztünk útra valót az élet néha rögös útjaira, itt Székesfehérváron folytattuk, és a mai napig is folytatjuk, mert az ember, amíg él, addig tanul, bővíti ismereteit. A nagyobbik fiunk, Hunor, három éves volt, amikor úgy döntöttünk 1990-ben, hogy áttelepülünk Magyarországra, akit mindig úgy képzeltünk el, hogy az elszakadt magyarságnak mindig minden helyzetben menedéket nyújt. A munkánk a Márkushegyi Bányaüzemben kezdődött. Ott egy csodálatos emberszerető, barátságos, segítőkész csapatban dolgoztunk 10 évet. Hadd idézzem Tamási Áron szavait: “azért vagyunk a világban, hogy valahol otthon legyünk benne”, de nem mindegy, hogy hogyan, és akkor elgondolkodtunk, hogy mi mit is hoztunk magunkkal? A Székely Ember becsületét, tisztességét, emberszeretetét, vendégszeretetét.

Így aztán a sok jó közül  úgy gondoltuk, az egyik legnépszerűbb, legmegbecsültebb dolgot,amivel mindenkinek örömet szerezhetünk és hasznos állampolgárai lehetünk Magyarországnak, azon belül Pusztavámnak, mely gyönyör? környezetben a Vértes hegység lábánál terül el, ide varázsolva egy kis Erdélyt. Elhatároztuk: kürtöskalácsot fogunk sütni, aminek a “Sepsiszéki Kürtöskalács” nevet adtuk, mert a kürtöskalács eredetileg ott született meg az erdélyi asszonyok leleményessége által. Ott születtünk mi is , láttuk hogyan készült, tudtuk, hogy csak nagy ünnepekkor ehetünk. Mi most ezt őrizgetjük, fejlesztjük, és a mai kor emberének az eredeti ízét visszaadjuk 2000-ben a kisebbik fiunk Levente, aki egyszerre született a vállalkozásunkkal, Szűzanyánk neve napján, Kettős áldás volt ez számunkra ezért mindig ennek szem előtt tartásával, szívünk tiszta melegével készítjük a kürtöskalácsot, és ugyanúgy szeretnénk fiainknak tovább adni ahogyan mi is nagyanyáinktól kaptuk. Hisz ez a kalács az őseink hagyománya, a hagyomány a holnap fejlődése, a ma a holnap hagyománya. És mi ezt a kalácsot kifejlesztettük a mai kor emberének elvárásai szerint, új technológiával, természetes alapanyagokból, tartósítószer nélkül. Nem kevés verejtékkel, épp az EU-s szabványoknak megfelelve alakítottuk ki a Bacsó Béla utca 4-ben a kürtöskalács készítő üzemünket.

8066 Pusztavám, Bacsó Béla u. 4.
Tel.: +36 20 454 3045
e-mail: sepsiszekikurtoskalacs@gmail.com
web: www.sanna.hu

További termelők